Elérhetőségeink
Gyémánt Alapítvány
Gyémánt
Alapítvány
Tevékenyen az ifjúság érdekében.

A Gyémánt Alapítvány

A Gyémánt Alapítvány az ifjúságpolitika, az ifjúsági közélet, valamint az ifjúságkutatás problémakörével foglalkozó magánszemélyek és civil szervezetek átfogó szakmai munkáját támogatja, ösztönzi és elősegíti; olyan kulcskompetenciák (kiemeleten a szociális és állampolgári) átadására törekszik a fiataloknak, amelyek birtokában egyrészt gyorsabban alkalmazkodhatnak a modern világ felgyorsult változásaihoz, másrészt a változások irányát és tartalmát cselekvően befolyásolhatják; olyan ismereteket, készségeket és ezek alapját alkotó képességeket és attitűdöket fejleszt és ad át, amelyek segítik az egyén, közösségbe való beilleszkedését, közügyekben való aktív részvételét; törekszik a köznevelési intézményekkel együttműködve a formális oktatás-nevelés és a nem formális, informális nevelés közötti összhang megteremtésének kialakítására. Az Alapítványi célok érdekében az Alapítvány konkrét tevékenységei: programok, képzések, ismeretterjesztő előadások, nyilvános előadások, fórumok létrehozás, rendezvények, fejlesztő tevékenységek támogatása, elméleti műhelyek működtetése és szervezése, rendezvények, más szervezetek és személyek tevékenységének támogatása. A Gyémánt Alapítvány projekteket kezdeményez, tervez és gondoz, továbbá segíti más társadalomfejlesztéssel foglalkozó szervezetek, intézmények munkáját a társadalom szempontjából fontos beavatkozási területeken.

Legrissebb híreink
"Mondd el a véleményed" - kampány
Publikálva 2018-01-24 16:39:44-kor.
2018 Január 21-én elindult a Gyémánt Alapítvány "Mondd el a véleményed című 40 napos közérdekű kampánya, amelynek keretében a diákság és hallgatók véleményét kérjük ki névtelenül az oktatási rendszerrel kapcsolatban. A közvélemény-kutatás zárását és kiértékelését követően az eredményeket alapítványunk publikálni fogja és Balog Zoltán Miniszternek is e